home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki patentni ured je odobrio patent za Volkswagenov koncept Buggy Up!, što upućuje na to da VW ima veće planove za ovaj model od pukog predstavljanja koncepta.

Buggy Up! je prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine, a u martu 2012. su podneli zahtjev za zaštitu patenta. Ovaj model očigledno predstavlja sećanje na stare Buggyje koji su 60-tih godina prošlog veka postali izuzetno popularni na zapadnoj obali SAD-a. Najčešća namena im je bila vožnja po plaži. Tadašnjeg Buggyja su konstruisali na bazi Bube, jer je njena platforma okvira bila savršen poligon za realizaciju alternativnih koncepta karoserije.


VW će sa ovim modelom nastojati da oživi "feel-good factor" koji je imao u SAD-u u 60-tim godinama zbog modela kao što su Buba, Camper i Buggy. Izvori iz te kompanije su već potvrdili da postoji želja da se Buggy Up! stavi u proizvodnju, međutim čekaju se rezultati istraživanja tržišta koji će pokazati koliko bi otprilike primeraka prodavali na godišnjem nivou.

Izvor: Novavozila.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 2066Komentari

Simpaticno !
Za razliku od konzerve UP-a, koja bi trebala da ima cenu na nivou Tata Nano, ovaj projekat je super !

Autor Pitbull 30 Jun 2013, 19:12

Razlika izmedju Bube,Campera i Buggyja 60 ih i danasnjih VW modela upravo i jeste sve ono sto je pomenute feel-good automobile odvajalo od ostatka automobilskog sveta.Nisu predstavljali tehnologiju, brend,snagu,prestiz,vec naprotiv imali su motor, dovoljno prostora i cetiri tocka i predstavljali su slobodu, a VW je danas lakse povezati sa terminima moc, carstvo, vladavina, prestiz,osvajanje,preciznost,kvalitet...

Autor Bobo 30 Jun 2013, 22:48