home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi poslovni planovi italijanskog proizvođača automobila Fiata predviđaju povećanje proizvodnje do 2018. na šest miliona automobila godišnje, saopštio je u ponedeljak izvršni direktor Sergio Marchionne.

"Inicijative koje ćemo objaviti u maju će nam omogućiti da proizvodimo šest miliona automobila", najavio je Marchionne na skupštini deoničara u Torinu.

Fiat i Chrysler su prošle godine zajedno proizveli 4,4 miliona automobila, a u maju će predstaviti novi višegodišnji poslovni plan.

Marchionne je takođe rekao da će Fiat održati poslednji veliki sastanak u tradicionalnom sedištu u Torinu. Nakon toga, važni sastanci će se održavati u novom registovanom sedištu u Holandiji.

U prvoj polovini januara Fiat je objavio da je nakon dugotrajnog procesa spajanja preuzeo potpunu kontrolu nad američkim Chryslerom. Sporazum vredan 4,35 milijardi dolara će omogućiti novoj kompaniji Fiat Chrysleru Automobiles (FCA) da postane sedmi po veličini proizvođač automobila na svetu.

Porezna baza FCA biće u Velikoj Britaniji, verovatno u Londonu, a sedište u Holandiji.

Uprava je u više navrata uveravala italijanske političare, sindikate i radnike da promene neće uticati na poslovanje u Italiji.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rs / Fiatčitanja : 984Komentari

Sjajno, znaci ceka nas prosirenje fabrike, kako sam i predvideo. A to znaci i povecanu proizvodnju delova i dolazak jos komponentasa. No, Fiat mora da se udruzi sa jos jednim proizvodjacem, verovatno sa istoka.

Autor B.M. 31 Mar 2014, 19:55