home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svi oni koji su se i dalje nadali da ćemo u skoroj budućnosti videti STI verziju sportskog kupea BRZ sada konačno mogu da prestanu da se nadaju. Ta ideja je potpuno odbojna Subaruovom rukovodstvu koje jednostavno nema nameru da priprema takav automobil. Jedini primerak koji će za sada nositi STI oznaku je nedavno predstavljeni Subaru WRX STI i tu cela priča staje.

Subaru dakle nema nameru da priprema sposobniji BRZ STI. To je poslednja informacija koja dolazi iz usta Nicka Seniora, Subaruovog čoveka zaduženog za australijski kontinent. Sama prodaja BRZ-a i onako je dovoljno slaba da jednostavno nema prostora za izbacivanje potentnije verzije kada ju nema ko kupiti. Iz istog razloga i Toyota je nedavno odustala od stvaranja potentnije varijante modela GT86 koji je ništa drugo nego brat blizanac Subarua BRZ.

Jedino čemu se ljubitelji ovog sportiste još mogu nadati jeste da Subaruovi inženjeri iz njegovog dvolitarskog boksera izvuku nešto više snage, ali ni ta opcija trenutno nije previše verovatna.

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Subaručitanja : 663Komentari