home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Poznato je da među ljudima vlada mišljenje da taksisti "deru" i činjenica je da većina ljudi sumnja u ispravnosti njihovih taksimerara za koje veruju da "zakidaju". Ali evo jednog primera udruženja taksista koje traži od gradske uprave da se smanji cena njihovih usluga.

Zrenjanin je poznat, između ostalog, po tome da su taksi usluge u ovom gradu veoma povoljne. Takozvani "start" košta 70 dinara dok svaki pređeni kilometar staje 35 dinara, u prvoj tarifi.

Međutim udruženje taksista u ovom gradu podnelo je zahtev za korekciju, konkreno za smanjenje, cena usluga taksi prevoza Gradskom veću i kancelariji gradonačelnika.

"Uvereni smo da se ove cene mogu sniziti i prilagoditi stvarnoj kupovnoj moći naših sugrađana. Predlažemo gradskoj vlasti da proceni realne minimalne ekonomske cene usluga taksi prevoza i onda predlog uputi Gradskom veću na usvajanje, u čijoj je nadležnosti to pitanje," rekao je Dragan Vidaković, direktor udruženja taksista.

Mišljenje ovog udruženja jeste da bi cenu trebalo da odredi lokalna samouprava uz obaveznu konsultaciju sa drugim taksi prevoznicima u Zrenjaninu.

"Nismo želeli da namećemo naše rešenje i našu računicu, jer smatramo da nismo kompetentni to da činimo. U svakom slučaju, korist od toga imali bi građani koji su, svakako, u teškoj materijalnoj situaciji, a znamo da taksi usluge nisu luksuz, već potreba," dodaje Vidaković.

Očekuje se da se na ulicama Zrenjanina do kraja godine nađe 50 novih automobila marke "Hjundai", koji bi bili opremljeni uređajima za korišćenje metana kao pogonskog goriva. To je još jedan korak ka snižavanju cena taksi prevoza u ovom gradu. Korišćenje metana kao pogonskog goriva za taksi vozila je među prvima primenilo jedno taksi udruženje u Kruševcu.

Preuzeto sa: Autoportal.rsčitanja : 840Komentari