home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanski proizvođač Tojota je zvanično saopštio da se proizvodnja četvrte generacije "prijusa" odlaže za decembar 2015. godine pošto inženjeri i dalje rade na novoj platformi i hibridnom sistemu.

Tojota je prvobitno najavila prolećno lansiranje njihovog hibrida, međutim najnovija vest je da se autmobil može očekivati tek u decembru sledeće godine, dok će se "plag-in" verzija pojaviti u oktobru 2016.

Tojota je odbila da da zvanično obrazloženje za šestomesečno kašnjenje, a izvori navode da inženjeri nisu zadovoljni potrošnjom goriva. U svakom slučaju, može se razumeti visok standard koji Tojota želi da održi u slučaju "prijusa" koji, od kada se pojavio 1997, predstavlja najprodavaniji hibrid na svetu.

Tojota je tokom 2013. godine, drugu godinu za redom prodala milion hibridnih vozila, a velike nade se polažu u novu platformu na kojoj će biti izgrađena i nova generacija "prijusa".

Takođe, novi hibridni sistem će biti manji, lakši i efikasniji, a proizvođač želi da postigne 10 posto bolju ekonomiju goriva u odnosu na aktuelni model iz 2009. godine.

Izvor: Mojauto.rs

Render: arhiva Autoblog.rs / Carsensor.netčitanja : 607Komentari