home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada je početkom godine koncept VW Beetle Dune izložen na North American International Auto Show-u (NAIAS) u Detroitu, već su postojala govorkanja da je ovaj koncept namenjen serijskoj proizvodnji. Dobro obavešteni izvori tvrde da je uprava Volkswagena, u maju, dala zeleno svetlo za proizvodnju.

Vozilo je evolucija koncepta istog imena iz 2000. godine, koji je bio baziran na prethodnom modelu Bube ali je pristup identičan: povećana udaljenost od zemlje, plastični dodaci koji naglašavaju robusnost vozila, zaštićeno podvozje i off-road gume.

Za pogon koncepta brine se 2-litarski 4-cilindrični TSI benzinac sa 210KS (154 kW), koji snagu na prednje točkove šalje preko 6-stepenog DSG menjača. Ova konfiguracija je konceptu omogućavala sprint do stotke za 7,3 sekunde. Kako će automobil prvenstveno biti namenjen američkom i kineskom tržištu, u proizvodnoj varijanti se, za početak, očekuju benzinski motori.

Ispod naglašenog krosover izgleda krije se standardna mehanika Bube sa tragom točkova proširenim za 29 mm i 50 mm većom udaljenošću od tla. Ni govora o 4Motion pogonu na sve točkove. Prema dostupnim informacijama i kabriolet verzija Bube će dobiti Dune izgled.

Planirano je da se Beetle Dune pojavi u salonima 2016. godine po cenama koje su oko 3.000 € više od standardnog modela. 

Izvor: Cdm.me

Foto: arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 737Komentari