home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Volkswagen se pridružio nizu proizvođača automobila koji pre razvoja potpuno autonomnih vozila žele da obezbede maksimalnu moguću bezbednost u saobraćaju već sada. Dobar deo modela za 2016. godinu tako će doneti bar (osnovne) sisteme za izbegavanje sudara.

Većina Golf, Jetta i Touareg modela će imati opciju Adaptive Cruise Control i sistem za hitno kočenje koji će zadatak odraditi u slučaju da vozač nije reagovao na vreme. Taj deo opreme će postati standard za Executive liniju modela CC i Touareg. Sistem za upozoravanje napuštanja saobraćajne trake će se pojaviti na modelima CC, Golf, Touareg, a tu je i Parking Assistance za Golf.

ACC (Adaptive Cruise Control) koristiće napred smešteni radar kako bi održavao brzinu i udaljenost od vozila ispred. Front Assist sistem će poslužiti za upozorenje vozača na kritične situacije u kojima je moguć sudar, a u slučaju potrebe će samostalno aktivirati kočnice.

Veliki deo ovih sistema je posebno najavljen za tržište SAD-a, ali s obzirom na želje regulatora iz SAD-a i Evrope, oni će biti sve standardniji u vozilima. Ipak, na osnovnim verzijama vozila ovakvi sistemi još uvek nedostaju pa je potrebno izdvojiti značajnu svotu novca za nadogradnju.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Volkswagenčitanja : 811Komentari