home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi B92, Škoda je za šest godina proizvela 500.000 primeraka modela Yeti. Jubilarni automobil sišao je krajem oktobra sa proizvodnih traka fabrike Kvasini u Češkoj. Jubilarni primerak je iz luksuzne edicije Monte Carlo.

Trenutno se osim u Češkoj, izrađuje i u fabrikama u Kini i Rusiji. "Kineski" Yeti proizvodi se u Volkswagenovoj fabrici u Šangaju i razlikuje se po produženom međuosovinskom rastojanju (+6 cm) u odnosu na standardnu verziju. U Rusiji, Yeti se izrađuje u saradnji sa GAZ grupom, u gradu Nižnji Novgorod.

Kvasini je jedan od tri Škodina pogona u Češkoj, a pored Yetija tu se proizvode i Superb i Superb Combi.

Škoda Yeti imala je premijeru na ženevskom auto-salonu 2009, a restilizacija je obavljena 2013. godine. Od tada je dostupna u dve stilske varijante - jedna je namenjena pre svega vožnji u urbanim uslovima dok je druga za avanturiste koji će ovim modelom zalaziti i van asfaltiranih puteva. Na raspolaganju su verzije sa prednjim i pogonom 4x4.

Izvor: B92.net

Foto: Škodačitanja : 565Komentari

Ko bi rekao da je VW uspeo da za skoro duplo kraći period proda skoro dva puta više Yetija nego Superba u njegove dve generacije.
Super mi deluje kao daleko smislenije vozilo, "bolja vrednost za Vaš novac", od ovog vozila sa nadaleko čuvenim Wb od 2.587 mm. Mislim da je VW grupacija izbacila više modela sa tim Wb nego li prosečan čovek ima zuba ...

Autor moron 30 Okt 2015, 13:46