home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše Beta, aplikacija kompanije „Uber“ za organizaciju prevoza putnika ne može da bude dostupna u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, prošle nedelje održan je sastanak sa predstavnicima kompanije „Uber“, koji su tada informisani da zakonodavstvo Srbije ne dozvoljava da preduzetnik ili preduzeće obavljaju delatnost prevoza putnika, ako ne raspolažu odgovarajućim dozvolama. Stoga, prema važećim propisima, „Uber“ ne može da se registruje za obavljanje delatnosti na srpskom tržištu.

Iz kompanije su rekli da bi njihovu uslugu mogli da koriste isključivo profesionalni vozači koji već imaju odgovarajuće dozvole.

Predstavnici ministarstva izneli su na sastanku načelni stav da su spremni da razmotre svaku inicijativu za uvođenje aplikacija za organizaciju prevoza putnika, vodeći računa o najboljem interesu korisnika sa aspekta bezbednosti saobraćaja i lične sigurnosti, navode u Ministarstvu.

Podsećanja radi, „Uber“ je u oktobru počeo sa radom u Zagrebu, uprkos velikim poteškoćama koje je imao da uspostavi svoju uslugu u glavnom gradu Hrvatske.

Izvor: Beta.rs / Rts.rs

Foto: arhivačitanja : 953Komentari

Leci ce oni na rudu, cim se fb udruzuje sa Uberom.

Autor MB 19 Dec 2015, 22:59

"...vodeći računa o najboljem interesu korisnika sa aspekta bezbednosti saobraćaja i lične sigurnosti, navode u Ministarstvu..." Ostatak sveta bas briga za ovo i verovatno su debili krembili sto su dopustili uber, gledavsi sa aspekta nasih vlasti. Nikako da dozvole pojedincima d azarade neki dinar, sve hoce za sebe da drze i kriju se iza institucija dok ih dupe zabole da ista u sistemu izmene kako bi narodu zaista bilo lakse. Molimo vas okupirajte nas, jer nas nasa vlast ne zasluzuje.

Autor Rade 20 Dec 2015, 23:07