home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

London je decenijama bio prepoznatljiv po specifičnim crnim taksi vozilima. Međutim, kompanija koja pravi ove automobile sada planira da najnoviju verziju taksija počne da izvozi u druge evropske prestonice.

London Taxi Company (LCT), koja izrađuje i najnoviji taksi-model TX5, želi da do kraja ove dekade poveća proizvodnju vozila na 10.000 primeraka godišnje. Kako bi postigla zacrtani cilj, neophodno je da počne da izvozi ovaj automobil u druge zemlje Evrope.

LTC je trenutno u vlasništvu kineskog proizvođača automobila Geely, koji je tu firmu kupio 2013. godine. Predstavnici kompanije već su posetili neke evropske metropole, kao što su Oslo, Pariz, Amsterdam i Berlin, a očekuje se da prve isporuke van Ujedninjenog Kraljevstva budu realizovane 2018.

Međutim, LTC strahuje da bi pristup evropskim tržištima mogao da bude otežan nakon najavljenog izlaska Britanije iz Evropske unije, što bi moglo da im ugrozi prodajne planove.

U međuvremenu, ova kompanija završava izgradnju drugog pogona za proizvodnju "londonskog taksija", koji se nalazi u Koventriju pored postojeće fabrike.

Izvor: B92.netčitanja : 922Komentari

Ovo je bas sklepano i cisto sumnjam da je pouzdano.

Autor Fordovac 02 Feb 2017, 10:22