home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford se priprema da predstavi novu platformu u Indiji i drugim tržištima u razvoju. Na njoj će biti zasnovano mnoštvo modela, uključujući i lokalnog rivala Hyundai i20 modelu.

Kodne oznake B563, nova platforma će biti unapređena verzija B562 platforme koju koriste Ford Figo i Aspire, a naći će se u osnovi rivala pomenutog premium hečbeka iz Hyundaija, kao i Honde City.

Jedan neimenovani zvaničnik iz Forda rekao je da će nova platforma biti napravljena posebno za tržište Indije. On je rekao da je Fiestina, to jest B299 platforma napravljena za evropsko tržište i troškovi njene izrade bili su previsoki za Indiju, što ju je učinilo neodrživom. B563 će omogućavati mnogo veću isplativost, što je za tržište poput Indije posebno važno.

Nažalost za lokalne kupce koji traže alternativu za i20 ili City, nijedan od ovih modela neće se pojaviti pre 2020, ali kada se to desi, oni će biti u skladu sa još strožim emisionim regulativama koje se očekuju posle 2023. godine. To znači da će rivali i20 i City modeli imati benzinske motore male zapremine.

Izvor: Totalcar.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 263Komentari