home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedan od najvećih snabdevača u automobilskoj industriji na raspolaganju ima veliku flotu test automobila. Neki od njih imaju dva volana. Pitate se zašto.

Continental mnogi od nas znaju po kvaitetnim pneumaticima, ali u pitanju je jedan od najvećih svetskih inovatora i proizvođača u automobilskoj industriji. Aktuelna tema je autonomna vožnja, koja je definitivno budućnost auto industrije. Ipak, dolazak autonomnih automobila do prvih vlasnika, nije pitanje dana - pred nama je još desetak godina intenzivnog razvoja.

Vozač u test automobilu sedi odvojeno od drugog vozača i ima utisak da je sam u automobilu. Naravno, u pitanju je samo maketa automobila, za početak.

Continental je nedavno aktivirao specijalno modifikovan automobil, koji u enterijeru ima dva volana. Nemačka kompanija pomoću ovih automobila istražuje, kako se vozač ponaša u situacijama, kada autopilot "traži" preuzimanje automobila od strane vozača, odnosno u situacijama kada elektronika ne može da reši određenu situaciju. Stručnjaci kažu, da će upravo taj proces "preuzimanja" automobila od strane vozača, biti najsloženija operacija u programu autonomne vožnje. Problem je, što će vozači, dok je autopilot aktivan, raditi neke druge operacije, kao što su aktivnosti na mobilnom telefonu, čitanje knjige... Zato Continental na ovaj neobičan način testira reakcije vozača u ovakvim situacijama.

Izvor: Automagazin.rsčitanja : 269Komentari