home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ford focus ev

Američki automobilski gigant Ford je značajno povećao zacrtana ulaganja u proizvodnju hibridnih i električnih verzija svojih vozila, na 11 milijardi dolara u sledećih pet godina.

Izvršni direktor James Farley objašnjava da najavljena veća potrošnja u osnovi udvostručuje iznos i produžava rok dosadašnjeg plana potrošnje prema kojem su na elektrifikaciju do 2020. godine nameravali da potroše 4,5 milijardi dolara.

Rezultat veće potrošnje bi trebalo da bude proizvodnja 16 modela koji će u potpunosti za pogonsko gorivo koristiti električnu energiju i 24 modela hibridnih i plug-in hibridnih vozila.

Ford trenutno nudi samo jedan model koji u potpunosti za pogonsko gorivo koristi električnu struju.

"Iz prvog ciklusa elektrifikacije smo naučili da ljudi žele zaista lepe proizvode", naglasio je Farley.

Iz Forda su istovremeno najavili da će do 2020. početi da proizvode i hibridnu verziju popularnog kamioneta F-150 u fabrici u Dearbornu u saveznoj američkoj državi Michigan.

Takođe su nagovestili da će iste godine proizvesti i u potpunosti električni SUV automobil Mach1, ne navodeći detalje.

"Počinjemo da signaliziramo kako zamišljamo našu poziciju u poslovanju s elektrifikacijom na globalnom nivou. Odgovor glasi - planiramo da proizvedemo električne verzije naših ikonskih brendova koji spadaju u kategoriju skupljih vozila", pojasnio je izvršni direktor Forda.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 207Komentari