home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
iveco ferrari f1 bus

Autobus koji je u periodu 2001-2005. koristio Ferrarijev F1 tim, a u kome se u to vreme nalazio i Mihael Šumaher, biće ponuđen na prodajnoj aukciji u Parizu, u februaru.

Scuderia Ferrari je početkom 2000-tih imala sjajan tandem vozača, u kome se pored Šumahera nalazio i Brazilac Rubens Barikelo.

iveco ferrari f1 bus

F1 tim koji je uživao planetarnu slavu zahvaljujući velikom broju fanova širom sveta, koristio je tokom pet takmičarskih sezona crveni službeni autobus marke Iveco.

Vozilo je preuređeno u luksuzni kuću na točkovima, sa dizel motorom snage 380 ks, povezanim sa osmostepenim automatskim ZF menjačem.

iveco ferrari f1 bus

Originalno, autobus je imao dva zasebna apartmana sa TV-om, satelitskim telefonom, Internet vezom i stolom za fizioterapeutske tretmane vozača posle napronih trka.

iveco ferrari f1 bus

Kada je Ferrari prodao vozilo, novi vlasnik ga je preuredio prema svojim potrebama.

Zamenjene su elektične instalacije, a autobus je dobio potpuno opremljeno kupatilo, nezavisne sisteme grejanja i klimatizacije, dizel generator za proizvodnju struje od 220 V, kućni bioskop marke Bose i luksuzni bračni krevet.

Ipak, spolja je zadržan originalni izgled sa oznakama Scuderia Ferrari, a autobus ima i Ferrarijev sertifikat o autentičnosti.

Vozilo koje je prešlo 90.000 km naći će se na prodajnoj aukciji koju 8. februara u Parizu organizuje kuća Bonhams. Procenjuje se da će dostići cenu između 125.000 i 150.000 evra.

Izvor: B92.net

Foto: Bonhamsčitanja : 1403Komentari