home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
bosch

Nemački proizvođač automobilskih delova Robert Bosch je u sredu osnovao novo odeljenje zbog širenja na tržište usluga prevoza i umreženih vozila. U sklopu promene poslovnog fokusa kupili su i malu inovativnu američku kompaniju Splitting Fares.

Splitting Fares je osnovan 2015. godine a kreirali su aplikaciju za povezivanje ljudi koji istim putem idu na posao ili u školu.

bosch

U početnoj fazi su privukli ulaganja Verizona, Wellsa Farga i Fontinalis Partnersa čiji je  suvlasnik i izvršni direktor Ford Motora Bill Ford.

Sada bi trebalo da postanu sastavni deo Boschovog novog odeljenja Rešenje za umreženu mobilnost, koji će se prema najavi najvećeg dobavljača automobilskih delova u svetu fokusirati na deljenje vozila i prevoza i na vozačima namenjene usluge bazirane na umreženosti.

Vrednost transakcije nije navedena.

Novo Boschovo odeljenje će obuhvatiti i COUP koji u Berlinu i Parizu iznajmljuje e-skutere kao i novi Boschov sistem umreženih elektrifikovanih delova sistema prenosa System!e.

"Umrežavanje nam otvara mogućnost preispitivanja ne samo automobila već i kompletne upotrebe prevoznih sredstava", tumači izvršni direktor Boscha Volkmar Denner.

Širenjem na usluge deljenja prevoza Bosch će konkurisati svojim klijentima u segmentu automobilskih delova, poput Ubera i Didija koji takođe razvijaju projekte autonomnih vozila. Početkom februara iz Boscha su najavili da će početi sa testiranjem autonomnih vozila koja razvijaju u saradnji s Daimlerom.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rs / Boschčitanja : 225Komentari