home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
kilometraža

Nemac Johan Grim uhapšen je 2008. jer je sa 42 saradnika manipulisao sa kilometrašom na više od 300 polovnih vozila u Španiji.

Tužilaštvo traži da svako od njih bude osuđeno na do dve godine zatvora i da plate kazne i kompenzacije u iznosu više od miliona evra.

Grim živi skoro četiri decenije u Galiciji, a 2001. godine osnovao je kompaniju specijalizovanu za automobilske tehnologije i instrumente. U akciji Civilne garde 2008. uhapšen je kao vođa krminalne grupe koja je izvela najveću otkrivenu prevaru u Španiji sa polovnim vozilima. Preko svoje kompanije manipulisao je kilometražom na 305 automobila kod više od 150 auto dilera u Galiciji. Na primer, Grim je smanjivao kilometražu Lexusa GS sa 3.000 km na nula i Saab sa skoro 100.000 km na satu "pretvarao" u potpuno "nov" automobil.

Ova kriminalna grupa je optužena za prevaru, a zajedno bi mogli da dobiju oko 37 godina zatvora. Prema španskom zakonu, kazna za ovaj prestup je 6-24 meseca, uz razne novčane naknade poput kazni, troškova suđenja, kompenzacije oštećenim stranama.

Procenjuje se da je u pitanju više od miliona evra.

Izvor: B92.netčitanja : 2006Komentari