home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

musk

Veliki problemi u proizvodnji Modela 3, stalna borba s profitabilnošću i trošenjem previše novca na svakodnevno poslovanje, već godinama predstavljaju finansijski teret najpoznatijem svetskom proizvođaču električnih automobila, Tesli.

U poslednje vreme problemi su se nagomilali, a to je podstaklo do sada najveći talas   špekulacija o tome da bi Elon Musk mogao da potraži nove izvore kapitala kroz zaduživanje, ali čak i o tome da će Tesla uskoro – bankrotirati.

Kako bi odagnao strahove korisnika i deoničara Musk se na Twitteru osvrnuo na članak The Economista najavivši da će u Tesli u trećem i četvrtom kvartalu ove godine biti ostvarena dobit. Kompanija Tesla će biti profitabilna i s pozitivnim novčanim tokom, pa je očigledno da se neće morati da se dodatno zadužuje, napisao je Musk.

The Economist je tvrdio da će Tesla do kraja godine morati da pozajmi 2,5 do 3 milijarde dolara, što je šef kompanije lakonski odbacio. Ako se ostvare njegove najave, biće to prvi pozitivni finansijski izveštaji u istoriji kompanije.

Uporedo s tim, u Tesli se očekuje i značajno povećanje proizvodnih kapaciteta Modela 3 – u drugom tromesečju ove godine Musk očekuje dvostruko ili čak trostruko povećanje s trenutnih 2.000 automobila nedeljno.

To je najavio u intervjuu za američki CBS, u kojem je još jednom govorio o tome da je pod velikim stresom oko proizvodnje, kao i da spava u fabrici – i to na prilično neudobnom kauču u dvorani za sastanke ili na podu.

Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 344Komentari