home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ducati 2018

Volkswagen grupa je dobila novog izvršnog direktora prošle sedmice, a manje od sedam dana kasnije ponovo su aktuelne glasine da bi Nemci mogli da prodaju Ducati.

Prošle godine smo imali pravu “špansku seriju” s italijanskim brendom u glavnoj ulozi, ali je tačku na nagađanja stavio sindikat Volkswagen Grupe, koji je preko svojih glasova u bordu direktora sprečio svaku mogućnost prodaje.

Do kraja 2017. se činilo da je ta priča gotova, ali nova godina je donela nove spekulacije. Razlog za to je Herbert Dis, poznat po svojoj politici smanjenja troškova dok je radio u BMW-u.

On je bio na čelu BMW Motorrada između 2003. i 2007. godine, a bio je deo tima koji je odobrio kupovinu kompanije Husqvarna za 93 miliona evra. Taj potez se i nije naročito isplatio Bavarcima.

Kao naslednik bvšeg izvršnog direktora Volkswagen grupe, Matijasa Milera, Dis je stigao uz podršku sindikata i uz mandat na jasno usmeri poslovanje giganta iz Volfsburga.

Šta to znači za Ducati? Dis ne krije da želi da izvrši reorganizaciju Volkswagena i da postojeće automobilske brendova u više efikasnijih divizija. Što se neautomobilskih brendova tiče, kakvi su MAN kamioni, Renk prenos i Ducati motocikli, biće izvršena pojedinačna procena i tek tada će se znati ko će dobiti još novca, a ko će potražiti novog vlasnika.

Za sada nema informacija kojim bi putem mogao da krene Ducati. Ali ne verujemo da će to sprečiti glasine u danima, sedmicama i mesecima koji dolaze.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 477Komentari