home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Urus

Lamborghinijev drugi SUV u istoriji pod nazivom Urus bio je veliki hit kada je predstavljen prošle godine, a sada je iz kompanije potvrđeno da manjeg od njega neće biti.

Urus je bio ogroman skok napred u odnosu na "kutijasti" LM002, a Lamborghini je dobio toliko naružbina da planira proizvodnju oko 1.000 primeraka godišnje. To možda izgleda kao mali broj, ali definitivno nije jer italijanski SUV košta oko 150.000 evra i više.

S obzirom na ove brojke, mnogo tvrde da bi pametan potez bio iskoristiti interes tržišta i napraviti manju verziju koja bi zadovoljila zahteve kupaca koji žele kompaktniji SUV. Ipak, u Lamborghiniju imaju drugačije mišljenje i žele da nastave da štite svoj ekskluzivitet.

Lamborghinijev tehnički šef Maurizio Reggiani je izjavio da je super SUV Urus na savršenoj poziciji u ponudi i da je na "dnu kompanijinih parametara". Drugim rečima, manji SUV nije u interesu italijanske kompanije i ne uklapa se s njenom DNK.

Porsche je već ušao na tržište luksuznih kompaktnih SUV-ova sa svojim Macanom, a Bentley ide istim putem. Čini se da ih Lamborghini neće pratiti, bar ne u skorije vreme.

Reggiani je dodao da popularnost Urusa ovde neće stati i da će biti još modela u budućnosti, baš kao što je Lamborghini učinio s Gallardom i Huracanom predstavljajući brojne verzije.

U budućnosti se očekuje i Urus sa Porscheovim plug-in hibridnim pogonom.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 291Komentari