home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M2 CSL

Bavarci su odlučili da zamene postojeću oznaku GTS skraćenicom koja će sigurno u trans baciti brojne poklonike BMW-ovih automobila. Naravno, ako će biti prikačene na modele koji ih zaslužuju.

The Drive piše da im je BMW-ov sagovornik potvrdio upravo ovo. Oznaku CSL, što znači ‘Coupe, Sport, Lightweight’, odnosno laki sportski kupe, dobiće samo modeli koji su podobni za CSL verziju. Drugim rečima ne i M crossoveri i SUV-ovi.

M4 bi trebalo da bude prvi automobil koji bi trebalo da se okiti kultnim logom, a CSL oznaku bi mogao da ponese i M2. Ostaje da se vidi da li će BMW pokušati da i M8 učini podobnim, posebno kada se u obzir uzme da i ovaj automobil, s obzirom na masu baš i ne spada u kategoriju vozila koje ima smisla ‘olakšavati’.

Nemci su zaštitili oznaku M8 CSL, ali kompanije to čine i samo da neko drugi ne bi upotrebio istu nomenklaturu za proizvod koji bi mogao da zbuni potrošače.

BMW je poslednji put logo CSL upotrebio na modelu M3 E46 iz 2003. Po mišljenju brojnih automobilskih entuzijasta, u pitanju je najbolji M automobil svih vremena.

Izvor: Tportal.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Monholo Oumarčitanja : 415Komentari