home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Marchionne Fiat 500L

Najava lansiranja 'fijata pande' na električni pogon, 500X i 500L dobijaju hibridne verzije, povratak modela '500 giardiniera'

Proizvodnja "fijata 500L" će se nastaviti u Srbiji, izjavio je izvršni direktor kompanije "Fijat Krajsler Automobili" (FCA) Serđo Markione.

Kako prenosi italijanski portal Autoblog, Markione je rekao i da je "fijat 500" idealan model da postane "100 odsto električni model za Evropu".

"Fijat 500 je idealno vozilo za potpuno električno rešenje. Planiramo da iskoristimo ikonski status ovog automobila i na njega primenimo zelenu tehnologiju, proširujući opseg modela", izjavio je Markione, dodajući da će modeli 500X i 500L dobiti hibridne motore.

Markione je, predstavljajući petogodišnju poslovnu strategiju FCA, najavio niz poteza, među kojima je najava lansiranja 'fijata pande' na električni pogon, povratak modela '500 giardiniera'" i povećanje proizvodnje premijum modela u Italiji.

Najavio je selidu proizvodnje "pande" iz Italije u Poljsku i veću posvećenost novim modelima "Fijatovih" marki "Maserati" i "Alfa Romeo". Takođe je rekao da će dug "Fijata" do kraja ovog meseca pasti na nulu.

Poslovna strategija se odnosi na period od 2018-2022. godine i predstavlja veliko finale za Markionea, koji je 14 godina proveo na čelu "Fijata".

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1019Komentari