home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Elon Musk

Ilon Mask i Tesla su pristali da plate po 20 miliona dolara finansijskom regulatoru, a Mask će, u skladu sa sporazumom otići s mesta predsednika Tesle, ali će ostati na poziciji glavnog izvršnog direktora.

Masku se na teret stavlja saopštenje na Tviteru iz avgusta ove godine, u kome je poručio da razmišlja o delistiranju deonica s berze i da za to već ima obezbeđena sredstva kao i da će biti ponuđeno 420 dolara po deonici. To saopštenje je uzdrmalo tržište - cena deonice je nakon njegovog saopštenja nakratko skočila, a onda opet pala.

Iz Komisije za vrednosne papire (SEC) kažu da je saopštenje bilo lažno i obmanjujuće, dok Mask, tvrdi Komisija nije nikada ni raspravljao s nekim o detaljima takvog čina. Mask je na optužbe najpre odgovorio tvrdnjom da je kazna neopravdana i da je u avgustu delovao "u najboljem interesu istine, transparentnosti i investitora".

Pored novčanih kazni, Mask će ubuduće prilikom bilo kakvog saopštenja vezanog za kompaniju morati da se pridržava postupaka određenih od strane Teslinog odeljenja za odnose s javnošću. Ima 45 dana da napusti mesto predsednika Uprave.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 385Komentari