home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Sledeća godina bi trebalo da bude veoma zanimljiva, budući da gotovo svi proizvođači kreću s lansiranjem električnih automobila.

Ni Porsche nije izuzetak. Sve je, naime, spremno za lansiranje Taycana, Porscheovog prvog serijskog električnog automobila kojim nemački proizvođač planira da ozbiljno zapreti Tesli.

Konkurentska će zato biti i cena. Robert Meier, Porscheov direktor proizvodnje, kaže da će električna limuzina biti cenovno smeštena između Cayenna i Panamere. Budući da u Nemačkoj Cayenne košta 74.828, a Panamera 90.655, to bi moglo da znači da će Taycan biti dostupan već od 80.000 evra.

Porscheov finansijski direktor, Lutz Meschke ističe da će biti više verzija Taycana, pa bi najpotentnija verzija mogla da košta do 200.000 evra.

Taycana će pokretati dva električna motora koje isporučuje Magneti Marelli. Duo razvija 600KS i obezbeđuje sprint do stotke za 3,5 sekundi.

800-voltni baterijski paket od 400 ćelija bi trebalo da obezbedi prevaljivanje 500 km s jednim punjenjem po standardu NEDC, a biće moguće da se napune za dodatnih 100 km za samo 4 minuta putem 350 kW punjača.

Porsche Taycan

Porsche planira da proizvodi 20.000 primeraka Taycana godišnje, ali u zavisnosti od potražnje Nemci mogu da ih proizvedu i više.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 479Komentari