home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari GTO

Neimenovani prodavac i vlasnik skupocenog Ferrarija iz 1985. godine je izjavio policiji u nemačkom gradu Dizeldorfu da se sastao sa navodno zainteresovanim kupcem za njegov kolekcionarski Ferrari 288 GTO. Krenuli su na test vožnju, prvo sa vlasnikom za volanom. Nakon kraće vožnje u kojoj je vlasnik pokazao navodnom kupcu da se radi o pravoj vozačkoj mašini, odlučili su da zamene mesta.

Tom prilikom je, tada još uvek deklarisani kupac požurio da sedne na vozačku poziciju i zatekao vlasnika nespremnog, odjurivši u nepoznatom smeru pre nego što se ovaj snašao. Nakon toga, izgubio mu se svaki trag a nesrećni vlasnik jednog od najređih drumskih Ferrarija je brže bolje o svemu obavestio policiju.

Ukupno je inače napravljeno samo 272 ovakvih automobila, pa ne čudi velik interes „kupca“. Svi primerci su pokretani 2.9 litarskim V8 biturbo motorom koji je razvijao 400KS i 496 Nm.

Uprkos tome što je krađa 288 GTO-a izgledala propisno filmski, automobil je ubrzo pronađen u garaži u blizini mesta Grevenbrojh. Vrednost automobila se procenjuje na oko 2 miliona evra. Kradljivac međutim za sada još nije pronađen ni identifikovan, bar prema informacijam s kojima policija izlazi u javnost. Pored toga, policija nije saopštila u kakvom stanju je automobil pronađen, ali s obzirom na vrednost, ne očekuje se da je oštećen ukoliko je namera krađe bila prodaja na crnom tržištu.

Ferrari GTO

Drugo objašnjenje koje se nameće kao logično jeste da je sve zajedno slučaj izliva strasti prema vožnji vrednog Ferrarija, s obzirom da kradljivac očigledno nije imao u tančine razrađeni plan bega, što bi moglo da se očekuje da se radilo o profesionalcu koji se namerio na izuzetno vredan automobil.

Izvor: Vozim.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 380Komentari