home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Fabia 1.9 SDI

O kvalitetu Škoda automobila postoji mnogo svedočenja. Širom sveta su zabeleženi primerci automobila sa velikom pređenom kilometražom, međutim, preći više od milion kilometara u Bosni i Hercegovini, to je pravi dokaz kvaliteta.

Takvu sreću imao je Mirsad Ćosić, vlasnik kompanije za prevoz putnika u drumskom saobraćaju, koji je 2003. godine kupio novu Škoda Fabiju 1.9 SDI.

"Kada sam se 2003. godine odlučio za kupovinu novog auta, odabrao sam Škodu Fabiju. Otišao sam u ovlašćeni prodajni salon u Sarajevu i ispunio svoj san. Sve što mi je bilo bitno u tom momentu je da kupim proveren, kvalitetan i pristupačan automobil, tada nisam mogao ni da slutim koliko će me služiti. Nakon toliko godina se ispostavilo da je ta odluka bila ispravna jer redovnim održavanjem u ovlašćenom servisu u Tuzli, krajem 2018. došli smo do milionitog kilometra u zahtevnim uslovima gradske vožnje. Prvo, jedinstven je i prelep osećaj kupovina novog auta, a osećaj kada se na instrument tabli nakon mnogobrojnih devetki pokažu samo crtice je jedinstven, jednostavno se ne može opisati rečima", objašnjava Mirsad, te dodaje da od kupovine vozila do danas nikada nije zabeležen veći kvar.

Svi servisni poduhvati su podrazmevali samo redovno održavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovlašćenom Škoda servisu u Tuzli. Dakle, 1.9 litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik unikatnog primera Škode Fabije pod bh. suncem koja je prevalila više od milion kilometara, ne razmišlja o zameni automobila.

"Za ovj auto sam se itekako vezao. Star jeste, prešao jeste nezamislivu kilometražu, ali i dalje služi svrsi i odgovara na sve zadatke. Milion kilometara je prevalila u gradskim uslovima, u režimu stani-kreni, na taksiju i zbog njenog kvaliteta verujem samo u Škodu", istakao je Mirsad.

Nakon pređenog milionitog kilometra Škoda Auto je kupcu poklonila novu instrument tablu, koja je ugrađena u Fabiju u ovlašćenom servisnom centru. Takođe, na poklon je dobio i vaučer za kupovinu novog Škoda modela vredan 5.000 KM (2.555 evra), te besplatno redovno održavanje vozila punih 12 meseci.

Simbolično, Mirsadu Ćosiću je uručen i Škoda ručni sat koji će ga uvek podsećati na vreme provedeno u Fabiji. S druge strane, Mirsadova Fabia je najbolji primer kvaliteta Škoda automobila, te činjenice da se uz redovan servis u ovlašćenoj mreži bezbrižno može obići planeta Zemlja čak dvadeset i pet puta.

PR Škoda BiHčitanja : 4006Komentari