home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ZF Pančevo

Nemačka kompanija "Cet-Ef" u Pančevu je otvorila fabriku za proizvodnju auto-delova i komponenti za auto-industriju, brodove i železnicu.

Delovi za "mercedes", "audi" i "volvo" proizvodiće se u Pančevu

U fabrici u Pančevu će se proizvoditi i auto-delovi za "mercedes", "audi", "volvo" i druge poznate brendove.

Kompanija će uložiti do 2021. godine 160 miliona evra u novoizgrađenu fabriku i njeno proširenje. "Cet-Ef" je uložio 100 miliona evra fabriku u prvoj fazi koja je završena i već je počela druga faza u okviru koje će biti uloženo još 60 miliona evra.

U toj fabrici u Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu proizvodiće se elektromotori, električne mašine i generatori za hibridne i električne pogone, kao i prekidači za menjače i mikroprekidači. Potražnja za tim proizvodima je velika, zbog čega se prostor fabrike već sada proširuje sa 25.000 metara kvadratnih na približno 60.000 kvadrata.

Radovi na izgradnji nove fabrike u Pančevu su počeli u junu 2018. godine, a prva faza izgradnje koja je sada već u funkciji pokriva površinu od 25.000 kvadratnih metara. Kompanija, takođe, pravi naučno-istraživački centar u zgradi od 5.000 kvadratnih metara, što govori da su nemački investitori došli u Pančevo da razvijaju svoje projekte u budućnosti.

Druga faza izgradnje koja treba da bude završena do 2021. godine obuhvatiće oko 35.000 kvadrtanih metara tako da će na kraju na raspolaganju imati 60.000 kvadrata.

"Cet-Ef" je trenutno zaposlio 300 radnika, a u naredne dve godine kompanija planira da zaposli još 700 ljudi.

Nemačka kompanija "Cet-Ef" proizvodi elektromotore u Nemačkoj, a za narednu godinu je planirano otvaranje nove lokacije u kineskom gradu Hangzhou, južno od Šangaja. Reč je o kompaniji koja je svetski lider u proizvodnji delova sistema za automobile, brodove i železnicu i taj nemački gigant širom sveta zapošljava oko 140.000 radnika, a ima veće prihode od BDP-a mnogih država. Kompanija ima više od 230 proizvodnih lokacija u svetu.

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: Betačitanja : 629Komentari