home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Leaf

Na saobraćajnicama Ujedinjenog Kraljevstva danas ima više mesta na kojima je moguće napuniti električno vozilo nego što ima benzinskih stanica! I to ne malo više, nego puno više: prema podacima koje je objavio Nissan, benzinskih stanica čiji broj je u stalnom padu ima oko 8.400, a lokacija za punjenje električara je trenutno oko 9.300. I naravno, u stalnom su porastu...

Zanimljivo je da je Nissan, koji je sa svojim Leafom i drugim planiranim električnim modelima, itekako zainteresovan za ovakav razvoj situacije, još 2016. objavio predviđanje da će do ovoga doći, ali je pritom rečeno da će se to desiti negde do avgusta 2020. godine, ali to se eto dogodilo godinu dana pre tog roka. 

Prva benzinska pumpa u Britaniji, inače, otvorena je u novembru 1919. godine, a njihov broj je rastao veći deo 20. veka, da bi se od 1970. do danas zatvorilo njih gotovo 80 posto. Broj električnih stanica je porastao od stotina 2011. do 9.300 koliko ih je danas, a više od 1.600 njih podržava brzo punjenje koje prosečnu bateriju napuni do 80 posto za manje od sat vremena.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Nissančitanja : 399Komentari