home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Ionity

Južnokorejski Hyundai Motor je postao deoničar evropskog projekta za punjenje električnih automobila, u kome su snage udružili nemački Volkswagen, BMW i Daimler, kao i američki Ford.

Projekt Ionity predviđa 400 stanica za brzo punjenje električnih automobila širom Evrope do kraja sledeće godine. Njegov cilj je otkloniti dileme u vezi s razvojem električnih automobila zbog malih udaljenosti koje prelaze između dva punjenja, što se i dalje smatra ključnom preprekom za potražnju.

U sklopu Ionityja je do sada postavljeno 140 stanica u 14 evropskh zemalja a u izgradnji ih je još 50.

"Učestvovanje novih ulagača u Ionityju je jasan signal poverenja, koji pokazuje da rad naše mlade kompanije već donosi plodove", istakao je u saopštenju izvršni direktor Michael Hajesch.

Finansijski detalji Hyundaijevog angažmana nisu objavljeni.

Vest o ulaganju Hyundaija je objavljena uoči Frankfurtskog automobilskog sajma IAA čija glavna tema će biti održiva vožnja i električni automobili.

Za razliku od automobilskih kompanija, energetski sektor za sada okleva da preuzme značajniju ulogu u razvoju električnih automobila zbog skromne prodaje koja im ne garantuje profitabilnu potrošačku bazu, napominje Rojters

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Hyundai Motorčitanja : 440Komentari