home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aurora

           MOL Grupa i Aurora obvezali su se na daljnji rast poslovanja u Nemačkoj, ali takođe i na širenje na srednju i istočnu Evropu

Budimpešta, 12. novembra 2019. – Nakon što je za tu transakciju dobila uobičajena odobrenja, MOL Grupa je objavila da je preuzela udeo od 100 posto u nemačkom proizvođaču plastičnih spojeva Aurora. Zahvaljujući toj akviziciji, MOL Grupa jača svoj položaj u segmentu proizvodnje reciklirani održivih plastičnih spojeva te među dobavljačima automobilske industrije.

MOL Grupa je etablirani proizvođač nerecikliranih polimera koji kontinuirano traži prilike za proširenje svog lanca vrednosti u petrohemijskoj industriji prema proizvodima s većom dodanom vrednošću. Kako bi dostigao taj cilj, MOL nastoji proširiti sinergije unutar svog trenutnog portfelja proizvoda od polimera putem organskih i anorganskih razvoja, kako bi stekli visoko stručna znanja i sposobnosti u području proizvodnje nerecikliranih i recikliranih plastičnih spojeva. Akvizicijom Aurore MOL Grupa dodatno širi svoj portfelj proizvoda zahvaljujući Aurorinoj izvrsnosti u području inženjerske plastike i polipropilenskih spojeva temeljenih na reciklatima.

Aurora sa svojim inovativnih proizvodima i poslovnim modelima izvrsno nadopunjava postojeći petrohemijski portfelj MOL Grupe i doprinosi ispunjenju njenih ciljeva u području održivosti. S proizvodnim pogonima u blizini proizvodnih klastera i klastera za preradu plastike za automobilsku industriju u nemačkom Baden-Virtenbergu, Aurora se odlikuje jedinstvenim i efikasnim poslovnim modelom zatvorene petlje. Aurora prikuplja industrijski plastični otpad, reciklira ga i zatim unapređuje svojstva materijala i tako dobija ojačanu plastiku koja odgovara uslovima kupaca u industriji proizvodnje automobila. Dugoročni cilj spajanja iskustva MOL Grupe s Aurorinim izuzetnim znanjima je dodatno ubrzati tržišni rast i pritom ublažiti opterećenje okoliša.

Ova akvizicija je još jedan važan korak u transformaciji MOL Grupe s ciljem da postane vodećim igračem u hemijskoj industriji u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, nakon partnerstva s nemačkim APK-om u recikliranju plastike. Pridodavši Auroru svom portfelju, MOL Grupa može da ojača svoju prisutnost u automobilskoj industriji, strateškom segmentu za MOL, te istovremeno odgovori na rastuće potrebe svojih kupaca za održivijim proizvodima.

"Aurorini proizvodi temeljeni na reciklatima izuzetno nadopunjuju našu postojeću liniju proizvoda i naglašavaju naše sve snažnije napore za postizanjem održivog razvoja. Nastojeći da ojača položaj MOL Grupe kao dobavljača automobilske industrije, prepoznali smo proizvodnju spojeva kao ključnu delatnost koju želimo da uklopimo u svoj proizvodni portfelj", izjavio je Ferenc Horváth, izvršni potpredsednik za preradu i prodaju MOL Grupe.

Vodeće rejting agencije na području zaštite okoline, društva i upravljanja, uključujući Dov Džones Sustejnabiliti Indices (Dow Jones Sustainability Indices - čiji je MOL jedini novi član iz Evrope), MSCI i Sustejnalitiks (Sustainalytics), prepoznali su MOL-ove napore u polju održivosti i prelaza na niskougljeničnu ekonomiju.

PR saopštenječitanja : 293Komentari