home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Citigo e iV

Gradski automobil sa petoro vrata je okretan, sa nultom emisijom gasova i veoma prostran za svoj segment. Ovaj plug-in model sa 32.2 kwh litijum-jonskom baterijom od 61 kW motorom, omogućava raspon do 260 km.

ŠKODA AUTO je preduzela sledeći korak u proizvodnji ka putu sa elektro automobilima. Prvi model CITIGO e iV je sišao sa proizvodne trake u fabrici Volkswagen u Slovačkoj u prestonici Bratislavi. Ovaj model sa petoro vrata je prvi automobil na baterije od ŠKODA brenda. Njen stvarni domet omogućava vozačima da pokriju do 260 km, ali auto i dalje ima veliki obrtni moment i dinamične performanse u vožnji.

Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto, tim povodom je rekao, "Model ŠKODA CITIGOe IV je početak nove prekretnice u istoriji ŠKODA brenda. To je naš prvi potpuno novi električni model sa mnogim praktičnim prednostima i veoma visok kvalitet proizvodnje. "

Ovaj model je predstavljen premijerno na svetskom prvenstvu Hokeja u Bratislavi.

Ovaj gradski automobil, sa litijum-jonskom baterijom i nultom emisijom gasova ima kapacitet od 32,2 kWh i motor snage 61 kW (83KS) električni motor. Zbog načina na koji električni pogon vozila radi, visok obrtni moment automobila je od 212 Nm. Sa prednjim pogonom CITIGO e iV ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 12,3 sekundi, a od 60 do 100 km/h potrebno je samo 7,3 sekundi, a ima maksimalnu brzinu od 130 km/h.

U svakodnevnim uslovima i sa baterijom potpuno napunjenom, CITIGO e iV može putovati do 260 km. Kao malo gradsko, vozilo ima natprosečnu količinu prostora za putnike i njihov prtljag. Model CITIGO e iV je savršeno prilagođen gradskim putovanjima. Uprkos svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama dužine 3.597 mm i visine 1645 mm, ima dovoljno prostora u unutrašnjosti za četiri osobe. Spuštanjem zadnjih sedišta, kapacitet prtljažnika može da se poveća sa 250 l do 923 l. Najupečatljivija spoljna karakteristika ovog električnog modela je modifikovana rešetka, koja je u boji karoserije Na zadnjem delu automobila se nalazi natpis "ŠKODA" kao i iV oznake. Svetla za maglu i LED dnevna svetla dolaze kao deo standardne opreme. Model dolazi sa 14-inčnim i 16 inčnim felnama.

ŠKODA CITIGO e iV dolazi isključivo kao model sa 5 vrata u nivou opreme Ambition ili Stile paketu. Pored toga, korisnici se mogu odlučiti za nekoliko atraktivnih paketa u zavisnosti od njihove zemlje (Funkcional, Comfort ili Comfort plus paket)

Unutrašnjost enterijera je redizajnirana i donosi nove mobilne online servise za aplikaciju, gde je baterija i klima na daljinski pristup električne prozore, potpuno novi klima uredjaj, kao i mnoga druga brojna osveženja.

Izvor: Skoda-auto.rsčitanja : 293Komentari