home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rimac C_Two

Mate Rimac je prošle nedelje otkrio nekoliko novosti za blisku budućnost, pa i dolazak novog modela.

Kao da najavljeni i u obliku koncepta prikazani C_Two nije bio dovoljan, Mate otkriva dolazak još atraktivnijeg modela, piše Index.hr. Ranije smo saznali da je premijera proizvodne verzije C_Two zakazana mart i ženevski salon automobila, a sada saznajemo da to nije jedina novost koja nas očekuje.

Mate Rimac je dao intervju za britanski Top Gear te je između ostalog otkrio šta planira. Tako je otkrio da C_Two, uprkos činjenici da je jedan od najjačih automobila na svetu, neće ići na Nirburgring, bar ne u lov na rekord. Za to će poslužiti nova verzija, a C_Two će ipak staviti naglasak na komfor.

"Doneli smo neke odluke (za auto), poput električnog podešavanja sedišta i lakše koristivih svakodnevnih guma, ne nešto kao Trofeo R. Zato ne možemo srušiti rekord koji drže VW ID R ili Nio EP9, oba trkački automobili", objašnjava Rimac trenutnu situaciju.

A onda je Rimac najavio da dolazi hard core varijanta za C_Two: "Buduće varijante automobila će biti fokusirane na stazu pa ćemo možda ići na rekord. Svakako da mislimo na takve stvari."

Prvi čovek kompanije iz Svete Nedelje je pritom naglasio da je C_Two testiran na različitim stazama, ali nije stvaran da bi obarao rekorde. "Nije napravljen da bi bio najbrži. Ali s njim se možete zabaviti. Na kraju, ono što klijent traži nije da budu sekundu brži na Ringu, nego da se zabave, i ne samo na stazi već na siguran način i na putu."

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Rimac Automobiličitanja : 666Komentari