home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Murano

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor je najavio da će u januaru na dva dana obustaviti sve poslovne aktivnosti u Sjedinjenim Državama kako bi prekinuo trend pada profitabilnosti u toj zemlji.

Kompanija pokušava da smanji troškove nakon pada dobiti u protekloj fiskalnoj godini zbog jačeg jena i smanjene prodaje u Kini i SAD-u. Uprava je takođe snizila procenu operativnih prihoda, na najniži nivo u 11 godina.

„Kako bi optimizovao poslovanje i konkurentnost, Nissan Severna Amerika će zatvoriti će 2. i 3. januara 2020. poslovne aktivnosti u SAD-u", stoji u saopštenju.

Zatvaranje neće uticati na ovlašćene prodavce, uključujući one koji prodaju luksuzni brend Infiniti, naglašavaju u japanskoj kompaniji.

Pozivajući se na interni dopis, Automotive News je objavio da će Nissan svim radnicima dati dva slobodna neplaćena dana i prepoloviti naknade za troškove putovanja. Odluka je stupila na snagu u trenu slanja dopisa zaposlenima, dodaje list.

Drugi po veličini japanski proizvođač automobila zatvoriće sedište kompanije u predgrađu Nešvila i montažne pogone u Smirni, Deherdu i Kentonu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 341Komentari