home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
LEVC TX

Ako ste ikada bili u Japanu i pomislili da biste voleli da malo više podseća na London, sada će to biti barem malo moguće, prenosi Top Gear. Ne, neće se Big Ben i Kensingtonska palata premestiti u Japan, a neće postojati ni njihove replike (barem za sada). Iznenađenje vas čeka na ulicama japanskih gradova, prenosi Index.hr.

Naime, londonska kompanija London Electric Vehicle Company (LEVC) za električna vozila će svoj poznati taksi prodavati i u Tokiju. Ovaj taksi je bio prilično veliki uspeh za kompaniju Geely otkako su ga proizveli 2018. godine. Popularnost mu je s vremenom samo rasla, a Japan je identifikovan kao sledeća destinacija na kojoj će se ovaj simpatični automobil naći.

Taksi mreža u Japanu trenutno ima 240.000 vozila (od kojih je 50.000 u Tokiju), a LEVC tvrdi da vozači mogu da uštede velike količine goriva s njihovim hibridnim modelom, zahvaljujući dometu od preko 100 km samo električnom energijom, a tu je i 1.3 benzinac za produženje dometa kao rang extender. U tom slučaju se radi oko 600 km dometa. U vozilo može da stane šest osoba.

Prodaja će se obaviti u februaru, a prve isporuke biće ubrzo nakon toga. Ostaje samo da vidimo da li će ova londonska atrakcija uspeti da zaživi u inostranstvu.

Izvor: Index.hr

Foto: LEVCčitanja : 242Komentari