home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda enterijer

Ceo svet je pogodila globalna korona virus pandemija. Najbolji savet da budete bezbedni je da ostanete kod kuće. Šta je važno da uradite ako imate obavezu da putujete negde automobilom?

’’Najbolje bi bilo da ne putujete. Ali, ako morate da putujete – ne delite automobil sa drugim osobama. Ukoliko ipak morate da putujete sa nekim, proverite da osoba nema akutne simptome respiratornih bolesti. Koristite respirator ili zaštitnu masku za lice. Obavezno obezbedite kontakte svih osoba sa kojima ste putovali u automobilu, kako biste mogli da ih obavestite ukoliko saznate da ste zaraženi. Dezinfikujte sve površine koje dodirnete pre i posle putovanja, posebno ako delite automobil sa nekim ili nekoga vozite’’, rekla je Jana Parmova, stariji doktor u kompaniji ŠKODA.

Delovi automobila koje treba da dezinfikujete i šta treba da koristite:

Delovi eksterijera koje treba da dezinfikujete: drške vrata, okviri vrata, drška za otvaranje prtljažnika. Takođe, dezinfikujte bilo koji deo eksterijera automobila koji ste dodirnuli.

Delovi enterijera koje treba da dezinfikujete: volan, menjač, drške vrata, kontrolni tasteri radio i infotainment sistema, upravljačke funkcije na volanu, naslone za ruke, funkcije za kontrolu pozicije sedišta, okvire vrata.

Najbolje sredstvo za dezinfekciju je isopropyl alkohol i mikro fiber krpa.

Izvor: Skoda-auto.rsčitanja : 451Komentari