home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model Y

Kako je Tesla poslednjih godina značajno povećao obim proizvodnje, mnogi su im zamerali da njihovi novi automobili, iako su prošli kontrolu kvaliteta, imaju brojne sitnije nedostatke.

Kako piše B92, većina primedbi bila je estetske prirode i odnosila se na loš kvalitet farbe, sa puno manjih ogrebotina i trunki prašine zarobljenih u laku, a bilo je dosta zamerki i na nejednake zazore između panela karoserije.

Nedavno je Tesla počeo sa isporukama najnovijeg vozila u gami - Modela Y, pri čemu se kompanija pohvalila da je serijska proizvodnja počela i pre zacrtanog roka. Međutim, izgleda da je zbog brzine žrtvovano ponešto kada je reč o kvalitetu završne obrade automobila.

Na kanalu Chicago Auto Pros objavljen je video u kome je detaljno prikazano šta sve zameraju Tesli u pogledu kvaliteta Modela Y. Ne iznenađuje što su "na tapetu" ponovo farba spoljašnjosti i zazori između delova karoserije. Neki od ovih nedostataka su zaista marginalni, dok se za neke može pretpostaviti da su nastali u toku transporta vozila od fabrike do kupca. Ipak, to ne amnestira proizvođača, ali i prodavca od odgovornosti.

U videu je takođe ukazano i na aljkavost prilikom ugradnje nekih delova enterijera:

Podećamo da verzije koje se trenutno prodaju na američkom tržištu uopšte nisu jeftine. Tako, na primer, Model Y Long Range Dual Motor AWD (sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka) košta od 52.990 dolara. Kupcima je na raspolaganju i dinamičnija Performance opcija po ceni od 60.990 dolara. Kada je reč o pristupačnijoj verziji Modela Y, ona će se u prodaji pojaviti početkom sledeće godine po ceni od 39.000 dolara.

Izvor: B92.net

Foto: Sceenshot YouTubečitanja : 786Komentari