home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jaguar XK120 Roadster

Veruje se da je Klark Gejbl posedovao tri modela XK120, uključujući i jedan od prvih uvezenih u SAD, kojeg je kao novog kupio u International Motorsu u Holivudu.

Kako piše Tportal.hr, na aukciji kuće 'Bring A Trailer' se prodaje otvoreni dvosed Jaguar XK120 iz 1952. legendarnog glumca Klarka Gejbla.

Ova bezvremeni klasik je tadašnja holivudska filmska ikona kupila i vrlo brzo dala na modifikaciju kompaniji Barris Kustoms. Karoserija je zlatne boje Barris Gold, a unutrašnjost kokpita i sedišta su sa crvenom kožom. Ima posebno dorađeno oslanjanje, pokrivene zadnje točkove i Carsonov tvrdi krov. Automobil je 2010. godine u jednom skladištu pronašao kolekcionar iz Čikaga, koji je nakon toga naručio restauraciju kod Jima Kakuske iz kompanije JK Restorations.

Jaguar XK120 Roadster

Što se motora tiče, reč je o originalnom 3,4 litarskom DOHC rednom šestocilindrašu, koji je uparen s 4-stepenim ručnim menjačem. Automobil je prikazan na Pebble Beach Concours d’Elegance 2017., na Greenwich Concoursu 2019., kao i na Amelia Island Concours-u 2019. i 2020. Ovaj XK120 open-top speedster sada nudi trgovac automobila s sertifikatom Jaguar Heritage Trusta, setom alata, opremljenim prtljažnikom, foto-albumom, dokumentacijom Džordža Barisa i prenosivom registracijom u Njujorku.

Centralno postavljena Smithsova instrument ploča uključuje brzinomer sa oznakom 140 mph i obrnuto od smera kazaljke na satu pokazivač broja obrtaja do 6000 okr./min s umetnutim satom. Na pokazivaču pređenih kilometara je 18.000 km, od kojih ih je približno 100 dodao trgovac.

U sertifikatu Jaguar Daimler Heritage Trust može da se pročita da je automobil napustio fabriku 23. avgusta 1952. godine, a distribuirao ga je Hornburg iz Los Anđelesa u Kaliforniji.

Početna cena je 135.000 dolara, a da li će na kraju ovaj klasični lepotan biti prodat i po kojoj ceni saznaćemo 10. aprila.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 470Komentari