home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tobias Moers

Odbor Aston Martin Lagonde je danas objavio da su imenovali Tobiasa Moersa na mesto glavnog izvršnog direktora.

Tobias Moers (54) će biti imenovan u Odboru kao izvršni direktor, a zameniće dosadašnjeg izvršnog direktora dr. Andyja Palmera. Kako prenosi Tportal.hr, novi direktor Moers stiže u centralu britanskog proizvođača sportskih automobila u Gaydon, u Engleskoj, 1. avgusta ove godine.

U privremenom periodu Keith Stanton, trenutno potpredsednik i glavni direktor proizvodnih operacija, imenovan je privremenim glavnim operativcem za podršku izvršnom predsedniku i novom vlasniku Aston Martina Lawrenceu Strollu, ocu vozača Formule 1 Lancea Strolla.

Zanimljivo je to što je Tobias Moers stigao iz kompanije Mercedes-AMG, velikog konkurenta, ujedno i partnera britanskog proizvođača kad je reč o motorima. Nemac je vrlo uspešan i iskusan automobilski profesionalac koji je proveo više od 25 godina na rukovodećim pozicijama u Daimler AG-u, vlasniku Mercedes-AMG-a.

Trenutno je predsednik Uprave i glavni izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH, a na toj dužnosti je bio od oktobra 2013. Takođe je vršilac dužnosti glavnog tehničkog direktora. Uspostavio je veliki uspeh u sprovođenju poslovne transformacije ove kompanije poznate po tjuningu vozila Mercedes-Benza u nemilosrdnom konkurentskom okruženju.

Pod Tobiasovim rukovodstvom, Mercedes-AMG je više nego udvostručio svoju gamu proizvoda i udvostručio broj prodatih AMG automobila, s jasnim nizom daljnjih mogućnosti za širenje, posebno u elektrifikaciji pogonskih sklopova u segmentu performansi. Tobiasov fokus na operativnu i proizvodnu efikasnost je doneo značajno povećanje marži. Ovaj snažni finansijski efekat je podržan uvođenjem jasne strategije upravljanja brendom, koja je postigla rast vrednosti i svesti o marki.

Lawrence Stroll, izvršni predsednik Aston Martin Lagonda, je rekao: 'Odbor je utvrdio da je sada vreme da novo rukovodstvo sprovede naše planove. U ime Uprave želim da zahvalim Andyju na njegovom marljivom radu, ličnoj predanosti i predanosti Aston Martinu Lagondi od 2014. godine. U to vreme kompanija je uspešno obnovila svoj osnovni asortiman sportskih automobila, sa modelima DB11, Vantage i DBS Superleggera i doveo je prvi SUV marke, DBX na nivo spremnosti da isporuke počnu na leto. Dalje, razvoj hibridnog automobila Aston Martin Valkyrie koji je definisao doba, otvorio je put ka rasponu centralno postavljenom motoru. Takođe bih želeo da pohvalim njegovo rukovodstvo kroz trenutne izazove i nesigurnosti koje je predstavio COVID-19.'

Dosadašnji izvršni direktor Andy Palmer je rekao: 'Bila je privilegija služiti Aston Martin Lagondi gotovo šest godina. Pokretanje mnogih novih proizvoda, uključujući novi DBX, pokazuje predanost i sposobnost naših zaposlenih. Želiim da zahvalim svom menadžerskom timu na njihovom napornom radu i podršci, posebno tokom izazova koje je postavio COVID-19. Ponosan sam na vas sve i bila mi je čast raditi s vama.'

Izvor: Tportal.hr

Foto: Aston Martin Lagondačitanja : 318Komentari