home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW Passat GTE

Kako prenosi Index.hr, švedski Teknikens Värld je na test izbegavanja losa doveo dva modela iz Volkswagen koncerna. Test na najbolji način pokazuje dinamičke sposobnosti automobila, a po pravilu se s njim najteže nose vozila s nepovoljnom geometrijom, odnosno položajem težišta. Istina, elektronika danas puno toga popravi pa se pojedini crossoveri i SUV-ovi više ne boje testa koji je "proslavio" A klasu.

Prvi na ovom testu je Škoda Superb iV. Pri brzini testa od 65 km/h ruši jedan čunj, na ulazu snažno podupravlja, a na izlazu iz manevra dolazi do preupravljanja. Logično, nije uspela izbeći zamišljeni objekat. Stiče se utisak da je najveći problem Škode masa, a zatim i veličina. S druge strane, ovaj test su puno lakše prošli Mercedes C klase, a o Peugeotu 508 (78 km/h) da i ne govorimo.

Volkswagen Passat GTE je na testu bio malo bolji od Škode, ali je to i dalje bilo daleko od predstave za pamćenje. Karakteristike su iste, ali na kraju Passat iz manevra izbegavanja izlazi uz brzinu od 68 km/h.

S obzirom na to da nisu uspeli da prođu test brzinom od 72 km/h, nisu dobili prelaznu ocenu.

Izvor: Index.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 451Komentari