home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500 Panda Hybrid

U Fiatu predstavljaju svoje hibride opremljene naprednim sistemom filtriranja vazduha.

Svet se polako vraća u rutinu koja je daleko od one pre pandemije, ali je ipak koliko toliko normalna. Ko zna, možda će se u budućnosti više pričati o higijeni, a manje o veličini. Da budemo precizniji, način filtracije vazduha u kabini bi mogao da postane zanimljiviji od veličine ekrana.

Fiat je za to spreman pa sada nudi D-Fence sistem na pojedinim modelima, i to hibridnim verzijama Pande i 500. Poznata je i cena koja je u slučaju Pande 9.820 evra, a 500 je nepunih hiljadu skuplji. Za tu protivvrednost kupac dobija automobil opremljen novim visokoefikasnim sistemom filtracije vazduha kao i UV lampom za dezinfekciju površina u automobilu.

Ako se vratimo na hibridnu tehnologiju, znajte da je u pitanju koncept blagog hibrida koji čini 1.0 FireFly trocilindrični benzinac od 71 KS, Li-Ion baterija i starter-generator. Potonji je pod naponom od 12V i doprinosi s tek 3,6 kW. Tokom krstarenja konstantnom brzinom benzinski motor se gasi, a u Fiatu kažu da je emisija CO2 manja do 30%.

I sada ono najbolje. Fiat je ove modele ponudio kroz jedinstveni sistem finansiranja po ceni od 4 evra/dan, što ga stavlja na nivo usluge javnog prevoza.

Izvor: SEEbiz / Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 394Komentari