home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A4

Među neslavnih top 10 modela kojima motor najčešće otkazuje nalaze se dva evropska modela.

Kako prenosi Index.hr, američki Consumer Reports je objavio listu modela na kojima su najčešći skupi kvarovi motora koji traže skupe servise, pa i tzv. generalku. Niska kompresija i manjak snage, nemiran rad, trošenje ulja - sve su to znaci skupih servisa. Američka praksa je tu jasna; ili zamena motora, ili odustajanje od automobila i zamena za neki drugi polovni auto.

Upravo zato je Consumer Reports napravio listu modela koji su skloni ovakvim skupim mehaničkim kvarovima. I ne samo to, pronašao je tačna godišta i tip motora koji zadaje najveće probleme te ponudio odgovarajuću alternativu. Pomenimo one koje možemo naći i na evropskom tržištu.

Na samom vrhu liste je Audi, i to model A4 godišta 2009.-2010. pokretan 2.0T motorom. Problemi se najčešće javljaju između 172.000 i 246.000 km, a servisi su izuzetno skupi. "Uložili smo preko 12.000 dolara u auto. Nešto se pokvari, mi popravimo. Pokvari se nešto drugo i moramo da popravimo. Mi smo u penziji i ne možemo da si priuštimo novi auto", kaže jedan vlasnik prozvanog modela automobila. Magazin zato savetuje alternative u vidu Lexusa ES, Infinitija G i Acure TL.

Na drugom mestu je ogromni Fordov pick-up s velikim dizelašem, a već na trećem se nalazi Chrysler PT Cruiser iz 2001. godine. Prvi problemi su i ovde nakon 165.000 km, i to s 2.4 motorom. To je model koji je gotovo iščezao s naših puteva.

Sledi opet jedan evropski model – Mini Cooper. Godište je 2008., a problemi najčešće kreću na 196.000 km. Jedan vlasnik je napisao: "Treći cilindar je otkazao na autoputu dok smo krstarili. Zamenski motor je bio užasno skup, a nijedan lokalni servis nije želeo da odradi posao zbog kompleksnosti." Magazin kao alternativu savetuje Mazdu 3.

Kompletnu listu automobila možete pogledati na Consumerreports.org

Izvor: Index.hr

Foto: Audičitanja : 1370Komentari