home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes krov

Nije nimalo prijatno kada ti eksplodira staklo iznad glave, i to još tokom vožnje.

Kako piše Index.hr, upravo to se navodno dogodilo vlasniku Mercedesovog SUV-a, modela ML350 iz 2015. godine. On je podigao tužbu protiv nemačke kompanije kojom traži čak 200 miliona USD uvećanih za troškove suda. On tvrdi da je Mercedes prodavao vozila čiji panoramski krovovi mogu da puknu. Tužilac tvrdi da je prošlog marta njegova sestra vozila auto i da je u jednom trenutku bez ikakve prethodne naznake panoramski krov pukao. Bio je sunčan dan, a ona je vozila autoputem brzinom od 88 km/h.

Staklo je navodno naglo puklo, a zvuk je bio poput zvuka puške. Odmah je stala i imala je šta da vidi - zadnje panoramsko staklo je eksplodiralo i rasulo se po zadnjem sedištu. U tužbi stoji da je za pravilno funkcionisanje velikog panoramskog krova potrebno odgovarajuće inženjersko znanje, kao i ojačanja na optimalnim delovima, a to proizvođač nije izveo na odgovarajući način. Drugi vlasnici tvrde da je eksplozija panoramskog krova zaista stravično iskustvo, u vožnji vas uz snažnu eksploziju zasipaju komadi stakla.

Mercedes do sada nije imao opoziv na ovu temu, a nije ni upozorio vlasnike na ovu mogućnost, stoji u tužbi. U sklopu tužbe se poziva i Saint-Gobain Sekurit, proizvođač pomenutog stakla.

Carcompliants.com dalje izveštava da je u ranijim slučajevima Mercedes znao da reaguje kompenzacijom od 250 do 500 USD uz uslov da se ne tuže. Zamena panoramskog krova košta oko 2.000 USD.

Izvor: Index.hrčitanja : 905Komentari