home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot e-2008

Da bi pojeftinila svoja vozila, francuska kompanije Pežo (Peugeot) odlučila je da smanji troškove vezane za radni prostor i prodajnu, odnosno dobavljačku mrežu.

Takođe, izvršni direktor Pežoa smatra da budućnost auto-industrije leži u električnim vozilima, te da bi takva vrsta automobila mogla biti pristupačnija širem krugu kupaca.

„Proizvođači automobila moraju da preduzmu radikalne korake kako bi smanjili cenu električnih vozila smanjujući troškove koji se tiču kancelarija, zastupnika i dobavljača”, rekao je izvršni direktor Pežoa, Carlos Tavares.

Iz kompanije navode i da „prevazilaženje jaza između troškova razvoja e-vozila i njihove profitabilne prodaje (što je trenutno moguće jedino uz subvencije) – mora biti prvi prioritet ove industrije”.

Pežo u ovakvim stvarima već ima iskustva, budući da je francuski proizvođač pre nekoliko godina preselio svoje sedište iz najčuvenije pariske avenije Champs-Elysees na periferiju grada. Osim toga, i kod njih je zaživeo rad od kuće, pa će svi koji mogu – nastaviti da rade tako, što je ušteda za kompaniju.

„Značajno ćemo smanjiti nekretninski portfelj. To će značiti dobrobit za zaposlene. Trošiće manje novca na prevoz, a imaće i bolji balans između privatnog i poslovnog život”, kaže Tavares. Ova promena omogućiće kompaniji da održi svoju profitabilnost, istovremeno povećavajući prodaju baterijskih i hibridnih vozila kako bi ispunila nova pravila o emisiji štetnih gasova.

Taveraseva razmišljanja o ovome su uzeta u obzir nakon što je grupacija PSA objavila polugodišnju dobit od 595 miliona evra, uprkos očekivanjima analitičara da će otići u ponor zbog trenutne situacije.

Kao i svi proizvođači koji posluju u Evropi ili Kini, i PSA osnažuje „električne kapacitete”, nadajući se skoku potražnje kroz nekoliko godina.

Izvor: BIZlife

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 462Komentari