home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Range Rover

Šefovi Jaguar Land Rovera su potvrdili postojanje električnog Range Rovera ali su otkrili da će ovaj model, kao i električni Jaguar XJ, ipak biti odloženi zbog pandemije koronavirusa.

Prema transkriptu konferencijskog poziva između investitora, šef finansija JLR-a Adrian Mardell je rekao da će dva električna modala biti otkrivena u oktobru i novembru, a ne u avgustu, odnosno septembru kako je prvobitno planirano.

Dva automobila su bazirana na JLR-ovoj novoj MLA platformi te će biti mehanički veoma bliski. O električnom Range Roveru se malo zna, ali se očekuje niži profil u odnosu na Velar i slična dužina. Novi modeli će se proizvoditi u postrojenju Castle Bromwich.

Marell je investitorima rekao da razvoj sledeće generacije modela Range Rover i Range Rover Sport nije zaustavljen tokom karantina. Rad na Defenderu 90 se takođe odvijao neometano. Iz transkripta je Autocar saznao i da je planirano smanjenje investicija na 3 milijarde funti, gotovo milijardu manje u odnosu na prethodne planove.

Mardell je smanjenje investicija opisao kao "vrstu napretka" a otkrio je i da je planirano smanjenje broja verzija budućih modela kako bi se uštedeo novac. U zavisnosti od stanja globalnog tržišta, to smanjenje bi moglo da bude i obimnije.

Jaguar XJ

Pre pandemije koronavirusa, JLR je godišnje prodavao oko 550.000 automobila, a Mardell je izjavio da očekuje povećanju prodaje na 600.000 automobila godišnje. Što se tiče Defendera, očekivana je godišnja prodaja od 100.000 primeraka.

Izvor: Klix.ba / Autocar.co.uk

Renderi: arhiva Autoblog.rs / Autocar.co.uk / Autoexpress.co.ukčitanja : 241Komentari