home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fisker Ocean

Nakon Memoranduma o razumevanju, američki Fisker je sada sa kompanijom Magna International potpisao i ugovor koji podrazumeva proizvodnju električnog Fiskera Ocean u Magna fabrici u austrijskom Gracu.

Sem toga, Ocean će dobiti i Magna Steyr EV platformu, dok proizvodnja Oceana u Gracu treba da počne u poslednjem kvartalu 2022. godine. Ugovor takođe predviđa i da Magna Steyr preuzme 6,2 odsto vlasništva u Fiskeru.

Fisker Ocean

U Fiskeru po ranjim informacijama razmatraju i mogućnost proizvodnje ovog električnog SUV-a u SAD-u i Kini.

Iz Fiskera je inače u martu ove godine već stigla najava da će od 2022. godine SUV model Ocean ponuditi i kupcima u Evropi. Tačnije, prvo će se nuditi u Nemačkoj, Norveškoj i Danskoj, a kasnije i u drugim zemljama.

Podsećanja radi, Ocean je svestrano električno vozilo sa dva elektromotora (bazna verzija ima 225 kW/306KS), litijum-jonskim baterijama od 80 kWh (80% kapaciteta se napuni za oko 30 minuta) i autonomijom od 250 do 300 milja (402-483 km). U vesti se navodi i da će postojati i snažnija verzija koja će od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzavati za manje od tri sekunde.

Ovaj SUV dužine 464 cm po najavama odlikuju i najprostraniji enterijer u klasi, veliki ekran osetljiv na dodir, digitalna instrument tabla, head-up displej i dva bežična punjača.

Takođe, biće dostupni i opcioni točkovi od 22 inča, solarni paneli na krovu i autonomne mogućnosti, kao i pogon na sva četiri točka.

Što se cene tiče bazni Ocean će u SAD-u koštati 37.499 dolara (bez subvencija), dok će cena za Evropu biti saopštena naknadno.

Ivan Mitić – Autoblog.rs



čitanja : 287



Komentari