home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Urus

Lamborghini Urus je i pored astronomski visoke cene takođe osetljiv na požar kao i svako vozilo na putu. Lamborghini kaže da njihov SUV, tačnije Urusi iz 2019.-2020. imaju brze priključke na cevima za gorivo koji se mogu oštetiti od vrućine u prostoru motoea.

Curenje goriva na vruće površine može da izazove vrlo skupe požare. Američki opoziv uključuje više od 2.800 Lamborghini Urusa, a kanadski uključuje 487 vozila. Proizvođač automobila je saznao 2019. o konektorima koji su se omekšali zbog visokih temperatura motora, a počevši od jula 2020. Lamborghini je primio pritužbe na mirise goriva. Vozači su takođe primetili da gorivo curi iz brzih spojnica cevi za gorivo, zbog čega je proizvođač automobila pokrenuo internu istragu vraćenih delova. Inženjeri su utvrdili da se konektori ne drže, jer njihove konstrukcijske specifikacije nisu dovoljne da zaštite konektore od ekstremnog nivoa toplote motora.

Prodavci Lamborghinija će zameniti sporne delove poboljšanim delovima, što će potrajati oko sat vremena. Očekuje se da će opoziv Lamborghini Urusa početi 18. decembra 2020.

Izvor: Automania.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1929Komentari