home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic

Nije da se Honda rasipa dizelašima, ali benzinci ovog proizvođača su san velikog broja ljubitelja automobila. Visoki obrtaji su ljubav u Hondinim modelima, i svako ko ih je osetio žaliće više zbog novosti iz japanske kompanije – za samo dve godine prestaje prodaja Hondinih modela na dizel i benzin u Evropi.

To je potvrdio potpredsednik japanske kompanije, Ian Howells zadužen za evropsko tržište, a prenosi Autocar. Sreća u ovoj priči je što ovaj proizvođač neće momentalno preći na plasman isključivo električnih vozila, koje za Evropu ni nema (izuzev simpatične Honde E od skoro), već će se fokusirati na hibride i plug-in hibride, koje svakako ima.

Kako je rekao Howells, fokus će biti na kombinaciji potpuno električnih i hibridnih, kako bi shodno evropskim propisima, od 2035. godine mogli da naprave sledeći korak, a to je korak dalje od hibrida ka čisto električnim modelima. Takođe, ističe da osim struje ima još pogonskih goriva, poput biogoriva i hidrogena koje treba uvrstiti u upotrebu kao zamenu za konvencionalna.

Iako Honda podržava elektrifikaciju, veliki troškovi za razvoj i stoga još uvek visoka cena automobila na struju, razlozi su zbog kojih se ne može brzo uticati na smanjenje CO2 emisije. Električni modeli su za trećinu, a neretko i za 50% skuplji od konvencionalnih ili hibridnih. Zato u Hondi smatraju da hibridna tehnologija nudi najefikasniji način tranzicije ka potpuno električnim vozilima.

Izvor: Nova.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 680Komentari