home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cupra EV

Cupra se priprema za proizvodnju potpuno električnog ulaznog modela do 2025. godine koji je deo strategije elektrifikacije ponude.

Direktor Cupre Wayne Griffiths je rekao da će to biti kompaktni električni automobil koji će postati "budućnost automobilske industrije u Španiji". Naveo je da će Cupra omogućiti kupovinu električnih vozila širim masama tako što će na tržište plasirati mali električni automobil razvijen u saradnji s Volkswagen Grupom.

Novi model će biti baziran na A0 segmentu koji će se naći ispod najavljenog električnog hatchbacka El-born, a to znači da će veličinom moći da se poredi sa Seatovom Ibizom.

Nekoliko potencijalnih verzija dizajna već postoji, a model će biti najavljen već ove godine. Griffiths je rekao da bi produkcijska verzija trebalo da bude spremna do 2025. godine. On je obećao da će novi automobil biti pristupačan, a dodao je i da će biti baziran na platformi VW Grupe pod nazivom MEB-Lite koja je trenutno u razvoju i namenjena je i za najmanji model u ID porodici električnih vozila.

Cupra je u razgovorima sa španskom vladom koji se odnose na razvoj infrastrukture za punjenje električnih automobila.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva / Cupračitanja : 240Komentari