home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
VoltsWagen

Filijala nemačkog automobilskog diva Volkswagen AG je objavila lažnu vest da će u Sjedinjenim Državama poslovati pod imenom "Voltswagen of America" jer ono bolje oslikava orijentaciju kompanije na proizvodnju elektrovozila, ali u sredu je priznala da je reč o prvoaprilskoj šali.

Međutim, na društvenim mrežama je prvoaprilska šala dočekana kritikama jer su se neki komentatori prisetili skandala koji je nemački proizvođač izazvao lažiranjem rezultata na testiranjima izduvnih gasova za svoje dizel modele zbog čega je godinama varao i kupce i regulatore.

"Volkswagen of America neće promeniti ime u Voltswagen. To saopštenje je bilo u duhu prvoaprilskih šala kako bi se propratilo lansiranje električnog vozila ID.4 SUV te istakla naša predanost prelasku na potpuno električnu mobilnost", rekao je predstavnik VW-a za medije.

Predstavnik Volkswagena u Nemačkoj je nazvao promenu imena "lepom idejom" s fokusom na marketing.

Drugi najveći proizvođač automobila na svetu, VW se nada da će udvostručiti isporuke električnih vozila i pojačati profit ove godine prelaskom na potpuno električna vozila. Neki vodeći ljudi VW-a su nezadovoljni jer njihovi električni modeli u SAD-u ne privlače toliko pažnje kao Tesla ili General Motors.

Volkswagen cilja da investira 16 milijarda evra u elektrifikaciju i digitalizaciju do 2025. godine, a obavezao se da proda milion električnih vozila u svetu do 2025.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 557Komentari