home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Goodyear

Goodyear je nedavno sklopio važnu saradnju sa tri inovativne organizacije kako bi zajedno radili na održivijoj, efikasnijoj, bezbednijoj i povezanijoj mobilnosti budućnosti.

Kompanija Voyomotive sa sedištem u San Francisku, SAD, bavi se tehnologijom inteligentnih i povezanih vozila, holandska istraživačka organizacija TNO usredsređena je na projekte, koji podstiču održive inovacije, a preduzeće UFODRIVE na naprednoj platformi klijentima omogućava iznajmljivanje električnih vozila u osam zemalja u Evropi.

VOYOMOTIVE I GOODYEAR-OVI PAMETNI PNEUMATICI ZA VEĆU EFIKASNOST I BEZBEDNOST

Goodyear sa kompanijom Voyomotive učestvuje u pilot istraživanju usluge praćenja parametara pametnih pneumatika, radi obezbeđivanja veće bezbednosti i efikasnosti vozila potrošača ili voznih parkova.

Kontroleri telematike kompanije Voyomotive obezbeđuju različite podatke o vozilu u realnom vremenu, koje Goodyear sistem analizira i na osnovu rezultata daje eventualna upozorenja o padu pritiska u pneumaticima. Sporo smanjenje pritiska u pneumaticima se tako detektuje već nekoliko dana pre nego što se upali TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) lampica vozila i nastupe realni uslovi niskog pritiska u pneumaticima. Upozorenja se šalju korisnicima putem aplikacije Voyomotive, SMS poruka ili direktno u sistem operatera voznog parka. Omogućavanje proaktivnog optimalnog naduvavanja pneumatika posledično unapređuje performanse pneumatika i efikasnost njihovog delovanja, a istovremeno smanjuje potrošnju goriva, što nesumnjivo doprinosi većoj bezbednosti i održivijoj mobilnosti.

GOODYEAR-OV PAMETNI SISTEM KONTROLE PNEUMATIKA ZA UNAPREĐENJE FUNKCIONISANJA ELEKTRIČNIH VOZNIH PARKOVA

Goodyear je nedavno sklopio strateško partnerstvo sa pionirom e-mobilnosti, preduzećem UFODRIVE, koje na naprednoj platformi klijentima omogućava iznajmljivanje električnih vozila u osam zemalja u Evropi. U cilju optimizacije funkcionisanja električnih voznih parkova, dve kompanije će zajedno tražiti mogućnosti za integraciju njihovih rešenja za efikasniju mobilnost.

Glavni fokus biće na razvoju rešenja za optimizaciju nivoa iskorišćenja i održavanja vozila u voznim parkovima, u cilju najefikasnije potrošnje energije, najveće uštede prilikom zamene pneumatika i najnižeg karbonskog otiska voznih parkova. Ključnu ulogu u istraživanjima imaće i Goodyear-ov pametni sistem kontrole pneumatika.

Saradnja za Goodyear predstavlja odličnu priliku da svoju sveobuhvatnu uslugu za vozne parkove Goodyear Total Mobility, koja je pre svega namenjena za teretna vozila i autobuse, proširi još i na brzo rastući segment voznih parkova električnih vozila. Naime, trendovi pokazuju da će se potražnja usluga iznajmljivanja električnih vozila u narednim godinama povećavati, pri čemu će naglasak pre svega biti na beskontaktnom načinu iznajmljivanja.

TNO I OPTIMIZOVANA INTEGRACIJA PNEUMATIKA I KOČIONIH SISTEMA VOZILA ZA VEĆU BEZBEDNOST

Kompanija Goodyear i holandska istraživačka organizacija TNO su se povezale u studiji istraživanja integracije pametnih pneumatika i kočionih, tzv. ABS sistema vozila, čija namena je jačanje bezbednosti i posledično smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

Povezivanjem Goodyear-ovih inteligentnih pneumatika sa ABS sistemom moguće je optimizovati performanse kočenja u datoj situaciji, a istovremeno unaprediti i upravljivost vozila. Prethodne studije, koje je izradio Goodyear, pokazuju da ovakva integracija može da smanji mogućnost gubitka kod zaustavnog puta za oko 30 posto. Rezultati ove zajedničke studije očekuju se početkom naredne godine.

PR saopštenječitanja : 228Komentari