home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Volkswagen pod istragom

30 Apr 2021 - 17:51 Vesti Link
Voltswagen

Volkswagenova prvoaprilska šala da će u SAD ova kompanija promeniti ime u Voltswagen nije se svima svidela.

Ideja o preimenovanju kompanije je navodno bila šala, a sudeći po reakcijama, nije bila ni previše uspešna. U svakom slučaju uzdrmala je tržište, a to znači da je mogla da na nedopustiv način utiče na poslovanje. Naime, Volkswagen se zbog svoje šale s promenom imena u Voltswagen našao pod istragom Američke komisije za berzu, a sa sumnjom da je šala mogla da utiče na cenu deonica, piše nemački Spiegel, a prenosi Index.hr.

Detalji su nepoznati, ali je kompanija potvrdila da je američka agencija zaista zatražila određene informacije od Volkswagena u SAD (Volkswagen Group of America), kao i da se obavezala na punu saradnju.

Podsetimo, ceo debakl je krenuo par dana pre 1. aprila kad je kompanija “slučajno“ objavila saopštenje da će promeniti ime u Voltswagen kako bi se uskladila sa erom električinih automobila.

Dan kasnije, Volkswagen je osvežio logo i profile na društvenim mrežama, a zatim objavio saopštenje na temu promene imena uključujući izjavu Scott Keogha, predsednika VWoA.

31. marta stiže vest da je sve bilo šala. Međutim, šteta je već bila učinjena, a promena imena je izazvala rast cena deonica za 12.5%. Sada se utvrđuje šta je na kraju bila istina i kako je sve uticalo na tržišna kretanja.

Izvor: Index.hr / Bizlife.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 577Komentari